Mitt första möte med en vild Björn

I augusti var jag i östra Finland för att fota Björn och Järv.

Vi satt i gömsle från 17.00 till 07.00 då guiden kom och hämtade oss.

Väl på plats monterade vi upp kamerorna och tog provbilder och väntade.

En halvtimme senare kommer min första björn. Pulsen stiger, jag sitter med hörlurar med filmkameran och hör honom klafsa fram i myren. Det är den stora hanen med lång nos som vädrar och lunkar omkring. Jag börjar att filma men har svårt att hålla still, det är för häftigt, zoomar in och ser honom i ögonen. Han tittar rakt på mig! Sitt du där, så är jag här, det blir så bra så, tänker han? Han står lugnt och äter blåbär, jag är allt annat än lugn. Det var magiskt att bara sitta och se en stor björn bara 15 meter bort. Detta är hans liv och vardag, och jag får se på.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln