Fotomorgon

I lördags morse kl 07.30 träffades 8 st fotografer i Tyresö, under ledning av Max Gennel och Jouko Arvonnen. Vi gick ner till Nyforsen i gryningen och fotade  forsande vatten med långa slutartider. Jättefint ställe med gångbroar och fin natur. Jag provade  med blixt  och det blev skojiga effekter i skummet. När det blev ljusare gick vi  upp till sjön, där solen just gick upp över trädtopparna. Vilka färger och kontraster. Ett tunt istäcke med mönster av vågor täckte hela sjön. Fint med sidoljus från morgonsolen. Där bjöds vi på frukostmackor och kaffe. Kul att träffa nya mäniskor med samma intresse. 

Efter kaffe och en del tekniksnack spred vi ut oss och fotade smått och stort. Strömstaren dök rakt ner i forsen och komm ofta upp på samma ställe. Den är svår att fota, sitter aldrig still,  men vet man var han sätter sig hinner man med ganska bra. Ett ND filter gör att  man får längre slutartider, strömmande vatten ser mjukt och fint ut. Mycket lärorika timmar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln