Inför resan till Tanzania

Tanzania 4-13 nov 2012
Planeringen för resan är i gång för fullt.
Vilka stariv skall med? Vilka objektiv? Hur mycket batterier, laddare, minneskort, hårddiskar och kläder  skall med? Vi skall åka safarijeep med upplyftbart tak, så jag har med mig en superklamp för att fästa i taket på bilen. Benro Gimbal fästet för 100- 400 zoomen sätts fast på detta för de långa avstånden. Extender x2 gör att jag har 800 mm. En bönpåse med stativgänga är bra när jag vill flytta sida snabbt med det andra huset med 18-200zoomen. Den går utmärkt att lägga på taket eller som stöd inne i bilens fönster. Ett litet lätt stativ har jag med för landskap mm. Lite ostatigt, men med fjärrutlösare eller 2 sek tidsutlösare går det bra. Ett enbensstativ med kulfäste åker med, och kan remmas fast vid taket. Polarisationsfilter, ND filter och graderat ND filter är bra att ha med. Det blir förmodligen väldigt starkt soljlus och det graderade filtret kan få himmlen lite mindre exponerad.
Flera LED-ficklampor, pannlampa och fotolampa är till för nattfotografering och nödvändigt när det är kolsvart på nätterna. Blixten följer också med.
Ja, det är 5 dagar kvar nu, och jag ser verkligen fram mot resan. Dels alla djur och fin natur, men också lugnet och värmen så klart. Ca 30 grader på dagen och 20 på nätterna.

Några nätter skall vi bo i tält på savannen, med spjutförsedda Masajer som vakt... Det blir nog spännande med alla ljud och dofter.

Fortsättning följer.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln