Första dagen

6 nov Nu sitter vi våra jeepar och åker till Ngorongoro för den första safaridagen. Fullt med utrustning överallt i bilarna. Vi får nog in rutinen snart. Intressant resa på 3 timmar. Man får andra perspektiv på tillvaron. Här vaktar de sina kor, går långa vägar för att hitta vatten till djuren. Masajerna är stolta över sina traditioner, lever sina liv långt ut från städerna. Nu börjar regnperioden, så grödan kan börja växa igen. På vägen ser vi flera giraffer som sakta går och betar på Akaciaträden. Mäktigt att se dessa stora djur i slowmotion.

Framme vid Gaten till Ngorongoro kratern ser vi en Babian komma gående. Den kommer närmare och hoppar in i jeepens fönster. Jag försöker få ut den genom att smälla till på rumpan. Jäla vad arg han blev. En guide kommer springande och får ut honom, men Babianen blir riktigt sur. Nära att bli bitna... Kul episod.

Vägarna är väldigt dåliga och det skumpar och skramla men vi tar oss ner i kratern och får uppleva en väldigt massa djur. Gnu, Zebra, Buffel, hyena, gamar, strutsar, elefanter, Flodhästar, en massa flamingos och en noshörning på långt håll.

Plötsligt ser vi Simba komma gående. Chauffören stannar jeepen och Lejonet passerar bara några meter från oss. Guiden ropar på radio på den andra jeepen och vi får alla se ett Lejon till komma på bara några meters håll. På kvällen går vi en sväng i byn där Wildlife Lodge ligger. Några lokala killar guidar oss till olika ställen. Känns tryggt att gå med dom. Håll ihop gruppen...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln